Polakker ligger højere på indeks over tilfredshed

  polen-springer-tre-pladser_op

  Polen springer tre pladser op på tilfredshedsindeks. Foto: Maja Gionnaccaro polennu.dk


  WARSZAWA: Polen ligger nummer 57 på et indeks over borgernes tilfredshed med livet i 145 lande. Polakkerne er gået tre pladser op i forhold til sidste år


  Polen er gået tre pladser op i en stor international undersøgelse af borgernes tilfredshed med livet.

  Det såkaldte Gallup and Healthway indeks er baseret på data, som er indsamlet I 145 lande.

  Fem sider af livet

  I 2014 blev mere end 146.000 spurgt, og på baggrund af svarene, er landene blevet rangordnet i fem forskellige sider af livet:

  Formål (kan du lide, hvad du laver, og bliver du motiveret til at opnå dine mål), socialt (har du tætte forhold og kærlighed i dit liv), økonomisk (har du mulighed for at styre din økonomi og dermed reducere stress og styrke sikkerhed), samfund (kan du lide det sted, du lever, og føler du dig sikker og stolt af dit lokalsamfund), fysisk (føler du dig ved godt helbred og har du energi til at få tinge gjort i det daglige).

  Danmark er nummer syv

  Samlet set ligger Polen nummer 57 mod en placering som nummer 60 året før.

  Polakkerne er mest positive i kategorien ”samfund”, hvor 95 procent siger, de er tilfredse. I den anden ende ligger økonomien, som kun 26 procent af polakkerne er tilfredse med.

  Panama topper indekset foran Costa Rica. I den modsatte ende af indekset finder man Afghanistan. Danmark indtager 7. pladsen.