Polakker: Polen er på vej i den gale retning

  polakker_i_demonstration_efter_hoejestrerets_afgoerelse

  37,5 procent af polakkerne stemte på den siddende regering, men nu vender et flertal af polakkerne ryggen til den nye ledelse i landet. Lørdag var der demonstrationer over hele Polen og foran den polske ambassade i Hellerup. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


  WARSZAWA: Et flertal af polakkerne mener, at udviklingen rent politisk går i den gale retning i Polen.


  61 procent af polakkerne mener at Polen er på vej i en forkert retning. Kun 27 procent mener at landet er på rette vej, mens 12 procent ikke har taget stilling. Det viser en ny undersøgelse der er gennemført af Millward Brown for Fakta, TVN og TVN 24.

  Præsident deler vande

  Deltagerne i undersøgelsen blev også spurgt om, hvad de mener om præsident Andrew Dudas arbejdsindsats. 51 procent af polakkerne mener han har gjort det godt. 44 procent mener, han er en dårlig præsident. 5 procent har ingen mening, ifølge målingen.

  Utilfreds med regering

  Lov og Retfærdighedspartiets regering der tiltrådte i november, var også en del af undersøgelsen. Og på spørgsmålet om hvordan de vurdere den nye regeringschef Beata Szydlos indsats var svarene:

  16 procent – rigtig godt
  27 procent – godt
  25 procent – dårligt
  27 procent – meget dårligt

  Minus til regering

  På et spørgsmål om hvordan regeringen generelt har klaret sig, mener 43 procent at regeringen gør det godt, mens et flertal på 52 procent mener at de har klaret sig dårligt.