Polakker skuffede i cykelløbet Polen Rundt

vinder_polen_rundt_2016_belgier

Den belgiske rytter Tim Wellens fra Lotto Soudal teamet vandt årets Polen Rundt, selv om han kun blev nummer 13 ved dagens enkeltstarter i Krakow på tourens 7. og sidste etape. Foto: UCI.


KRAKOW: Polakkerne skuffede i årets cykelløb Polen Rundt der blev vundet af den belgiske rytter Wellens. Bedste polak fik en 19. plads.


Cykelløbet Polen Rundt har ikke været nogen stor succes, hverken for deltagerne eller for de polske ryttere der havde hjemmebane. Lørdag udgik 87 cykelryttere på grund af det dårlige vejr, heriblandt mange polakker. Søndag blev 6. etaper helt aflyst, og dagens etape i Krakow blev kørt i dårligt vejr.

25 kilometer enkeltstart

Den sidste etape var 25 kilometer enkeltstarter, og belgiske Wellens skulle i dag forsvare en føring på 4 minutter til sin nærmeste konkurrent Davide Formolo (Cannondale-Drapac), skriver feltet.dk. Wellens kom ind som nummer 13 – og foran sin konkurrent – og belgieren sikrede sig dermed den samlede sejr.

Vinderen af den afsluttende enkeltstart blev Alex Dowsett fra Movistar.

14 polakker udgik

Løbet blev en skuffelse for de polske deltagere, der ellers var i rekordstor opstilling med 24 deltagere. Men selv om alle mødte til starten af touren, så er 14 af dem udgået. Bedste polak var Pawel Cieslik med en placering som nummer 19. Se de polske deltageres placeringer herunder.

Jesper Hansen fra team Tinkoff var bedste dansker med en placering som nummer 12.

Polens deltagere

19 Pawel Cieslik, Verva ActiveJet Pro Cycling Team
30 Maciej Paterski, CCC Sprandi – Polkowice
34 Michal Kwiatkowski, Team Sky
42 Michal Golas,Team Sky
64 Kamil Zielinski, Poland
68 Artur Detko, Poland
69 Lukasz Owsian, CCC Sprandi – Polkowice
83 Michal Paluta, CCC Sprandi – Polkowice
84 Adam Stachowiak, Verva ActiveJet Pro Cycling Team
93 Pawel Franczak, Verva ActiveJet Pro Cycling Team

SE HELE LISTEN
Eksternt link: feltet.dk om Polen Rundt 2016 med tider og placeringer