Polakker til EM-fodbold mod Tyskland i København

gdansk_polen_landshold_fodbold_jakub_wozniak_3

Det polske landsholder møder i aften Tyskland i kampen om førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppen til EURO 2016 i Frankrig. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


KØBENHAVN: Det er ikke kun danskerne, der skal se vigtig EM-fodbold i aften. Polen møder Tyskland i kampen om første pladsen i gruppen. På Amager heppes der på Polen.


Når klokken slår 20:45 i fredag aften, er der linet op til fodbold. I Parken møder de danske drenge Albanien i en vigtig EM-kamp, og på samme tidspunkt begynder den vigtige topkamp mellem Tyskland og Polen i Frankfurt. Da de to hold sidste mødte hinanden, vandt Polen med 2-0 i Warszawa, så forventninger er høje.

Polakker på Amager

Det polske kultursite Copenhagen After Hours har derfor inviteret polakker til fodbold-brag på Amager i aften. Det begynder klokken 19.00 i Café Amardillo, Amagerbrogade hvor der også serveres polsk mad. De polske arrangører har lovet særlige lave priser i aften.

EM kvalifikationen

Polen fører gruppe D efter seks kampe med 14 point foran Tyskland der har 13 point, og som kun har tabt til Polen indtil nu. Retfærdighedsvis skal det nævnes, at tyskerne var uden fem af deres bedste spillere i opgøret mod Polen i Warszawa. Aftenens kamp er også en kamp om førstepladsen i gruppen. Polen kan nøjes med uafgjort. Skotland er tre’er i gruppen med 11 point.

– Vi respektere vores modstander, men vi frygter intet, siger den polske landstræner Adam Nawalka til det polske nyhedsbureau PAP. Han siger endvidere, at det polske landshold strutter af selvtillid som aldrig før.

Danmark skal vinde

Vinder Polen i aften er polakkerne så godt som sikre på deltage ved EM i Frankrig næste sommer. Danmark skal vinde over Albanien for at holde liv i drømmen om en EM-billet.