Polakker varsler strejke mod hård tone

  Demonstration_i_Warszawa_Solidarnosc_Polen_polennu

  I London vil polakker strejke mod den hårde tone i debatten om udlændinge. Arkivfoto.


  LONDON: Polakker i Storbritannien vil gå i strejke for at protestere mod den hårde tone overfor polakker.


  En internet drevet kampagne og avisen Polish Express har de seneste uger opfordret polakker i Storbritannien til at gå i strejke 20. august for at vise briterne, hvor meget værdi, de hver dag skaber i det engelske samfund.

  En halv million polakker er registreret i Storbritannien, og kampagnen kan få stor opbakning skriver den britiske avis The Telegraph.

  Demonstrationer foran parlamentet

  Kampagnen opfordrer de strejkende polakker til at møde op til en demonstration foran det britiske parlament.

  Strejken er inspireret af en en-dags-strejke blandt immigrant-arbejdere i USA i 1980’erne, der lagde store dele af landet ned. Og det fik folk til at holde op med at brokke sig over immigrant-arbejderne, skrev en polsk kvinde på et debat-forum for polakker i England. Det blev startskuddet for ideen om en polsk strejke i England.

  Polakkerne i England arbejder især inden for byggeriet, sundhedsvæsenet og på cafeer og restauranter.

  Ikke alle ønsker at strejke

  Det er dog ikke alle, der tror på, det er en god ide at strejke, og en mod-kampagne med hash tagget #Polishblood opfordrer nu polakker til i stedet at gå hen og give en blod donation på strejkedagen for at vise, at de ønsker at styrke forholdet mellem polakker og briter. Mere end tusind har tilmeldt sig denne happening.