Polakker vil helst blive hjemme i Polen

  Polakkernes begejstring for fædrelandet er ikke til at tage fejl af. 85 procent af Polens befolkning vil blive i Polen, uanset hvilket sted på jorden de kunne vælge i stedet. Foto: Martin Bager, polennu.dk


  WARSZAWA: 85 procent af polakkerne foretrækker at bo i Polen, mens hver fjerde gerne vil flytte til et andet sted i Polen.


  Polakkerne er blevet mere tilfredse med deres land, by og det sted de bor. En ny CBOS-meningsmåling viser, at polakkerne har en stærk lokal tilknytning og at tendensen er stigende, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  8 procents stigning

  Mere end 60 procent af polakkerne føler sig meget stærkt tilknyttet lokalsamfundet, og det er en stigning på 8 procent i forhold til en tilsvarende undersøgelse i 2004.

  Polsk trods EU

  Undersøgelsen fastslår også, at Polens fem år gamle medlemskab af EU, ikke har svækket polakkernes nationalfølelse. Medlemskabet af det europæiske fællesskab har heller ikke fået polakkerne til at føle sig mere som europæere.

  85 procent vil blive hjemme

  I målingen blev polakkerne også spurgt om de ville flytte til et andet sted i Polen, hvis de selv kun bestemme hvor. Til det sagde kun 28 procent, at de gerne vil flytte til et andet sted i Polen.

  85 procent af polakkerne vil, selv om de fik muligheden for frit at vælge et andet land, foretrække at blive i Polen.