Polakkerne er utilfredse med regeringens første 100 dage

  Første_100_dage_ved_magten_opsumeret

  Den polske regering har gjort status efter de første 100 dage ved magten. Et flertal af polakkerne mener, at regeringen har skuffet. Foto: gov.pl.


  WARSZAWA: Et flertal af polakkerne vender tommelfingeren nedad til statsminister Donald Tusk og hans nye regering, der har siddet i 100 dage.


  100 dage efter at statsminister Donald Tusk blev genvalgt som den første regeringsleder i det nye Polen, så mener 55 procent af polakkerne, at regeringspartiet Borgernes Platform (PO) og det polske bondeparti, PSL, ikke har levet op til forventningerne, forud for valget den 9. oktober.

  Kun to procent af polakkerne mener, at statsminister Donald Tusk og regeringen har skabt bedre resultater end forventet.

  Bommerter

  77 procent af de adspurgte mener, at regeringen har begået en række bommerter i de første tre måneder ved magten. Kaos i sundhedsvæsnet, store prisstigninger og tilsagnet til ACTA aftalen, der siden er trukket tilbage.

  Det er de faktorer der ifølge undersøgelsen er baggrunden for, at et flertal af polakkerne er utilfredse med de første 100 dage af den nye regerings levetid.