Polakkerne holder ferie i Polen i år

  06_sol_strand_og_stettin_030

  Vejret fejler ikke noget om sommeren i Polen, og den polske zlotys fald og terrortruslen har fået mange polakker til at blive hjemme i Polen i sommerferien. Men der er også mange muligheder for afslapning og god ferie i Polen. Billedet er fra Sopot ved Gdansk, som er et populært rejsemål for turister – og nu også flere polske. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Ufreden og terror i verden får mange polakker til at vælge at holde ferien hjemme i Polen.


  Tre ud af fire polakker har valgt at holde sommerferien i Polen i år. Det betyder, at næsten to millioner flere polakker end sidste år vil blive hjemme i Polen i år, selv om polakkerne ellers i stigende grad har tilbragt sommerferien udenfor landets grænser de senere år. Det skriver dagbladet Rzeczpospolita.

  Stort fald til Egypten

  Antallet af solgte rejser til Egypten i Polen er faldet med 74 procent, og til Tyrkiet med 65 procent i forhold til sidste år. Avisen skriver også, at Tunesien som var det femte mest populære rejsemål for polakkerne sidste år, nu ikke engang er med på Top 20 listen over polakkers foretrukne rejsemål i år.

  To årsager

  Det er især truslen om terror og ufreden i verden, der har fået polakkerne til at blive hjemme. Men også den polske zlotys fald – der har gjort rejserne dyrere – er en væsentlig medvirkende faktor til det markante fald i salget af rejser til udlandet.