Polen åbner luftrum til næsten alle lande – også til Danmark

LOT_må_nu_overflyve_Sibirien_i_Rusland_Polen_polennu
Polen har genåbnet de polske lufthavne for internationale rutefly. Fly fra fire lande er dog undtaget. Flere flyselskaber har meddelt at de genoptager flyvningerne mellem Polen og Danmark, om end det bliver i et noget begrænset omfang. Arkivfoto.

WARSZAWA: I dag har Polen genoptaget den internationale ruteflytrafik til blandt andet Danmark. Men ikke til Sverige og tre andre lande.


Fra onsdag morgen har der igen været internationale rutefly i de polske lufthavne. Polen har åbnet luftrummet igen for fly fra EU-lande, efter at det har været lukket for start og landinger for internationale fly i polske lufthavne siden den 15. marts.

Det er dog ikke fly fra alle lande, der er velkomne i Polen. Flyvninger er fortsat forbudt – foreløbig til den 30. juni – til fire lande; Storbritannien, Nordirland, Portugal og Sverige.

København – Krakow

I dag har lavprisflyselskabet Norwegian meddelt, at man genoptager flyvningerne på 76 ruter i Europa den 1. juli. Af dem er 18 fra Danmark, og til blandt andet Polen. Det er ruten mellem København og Krakow der åbner. Der er 20 fly i drift hos Norwegian, der giver beskæftigelse til 300 piloter og 600 kabineansatte fra selskabets norske baser.

Danmark: Bliv hjemme

Danmark fraråder fortsat rejser til og fra alle lande frem til 31. august. Borgere fra Tyskland, Norge, Færøerne og Island er dog undtaget. Regeringen ændrede fredag den danske rejsevejledning, og har lempet de generelle regler for indrejse. Nu kan familie og venner fra blandt andet Polen, besøge Danmark, hvis visse betingelser er opfyldt.

LÆS MERE OM INDREJSE FRA POLEN TIL DANMARK

Mere om rejser til Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.