Polen afslører russisk spion med sabotage plan

De polske specialtjenester har pågrebet en kriminel ukrainer, der på bestilling fra den russiske efterretningstjeneste skulle udføre sabotage mod kritisk infrastruktur i Wroclaw. Foto: ABW.

WROCLAW: Polens sikkerhedstjenester har afsløret en russisk spion, og fundet beviser for planlagt sabotage mod kritisk infrastruktur.


En russisk spion er torsdag blevet dømt til varetægtsfængslet i tre måneder. Der er tale om en 39-årig ukrainer, der arbejder for den russiske sikkerhedstjeneste. Manden blev pågrebet den 31. januar. Og beviserne mod spionen er entydige, skriver flere polske medier med henvisning til regeringens koordinator for sikkerhedstjenesterne, Tomasz Siemoniak.

(Fortsættes under)

Sikkerhedstjenesten ABW – har fundet beviser for at han er russisk spion. Han handlede på vegne af den russiske efterretningstjeneste i en kriminel bande. Manden forberedte at udføre sabotageaktiviteter i Wroclaw. Der skulle blandt andet være tale om ildspåsættelse af kritisk infrastruktur i Wroclaw. Den polske sikkerhedstjeneste har fundet beviser for planerne i mandens bagage.

12 års fængsel

Den polske anklagemyndighed har nu indledt yderligere efterforskning af sagen. Den anholdte blev tiltaget for at være en del af en organiseret kriminel gruppe, der planlagde sabotage- og sabotageaktiviteter på bestilling fra den russiske efterretningstjeneste.

Retten besluttede at tilbageholde manden i tre måneder. Manden risikerer op til 12 års fængsel. Hverken de polske tjenester, anklagemyndigheden eller politiet vil oplyse flere detaljer.

Russisk spion?

Uanset hvor mange russiske spioner der er i Polen, så er polennu.dk stadig verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark og Sverige – så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.