Polen afviser andel i hestekøds-skandalen

  Stanislaw_Kalemba_Polen_landbrugsminister

  Polens landbrugsminister Stanislaw Kalemba afviser beskyldninger om, at oksekød med hestekød er produceret i Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens landbrugsminister afviser beskyldninger om, at der er hestekød i oksekød fra Polen.


  – Ifølge vores undersøgelser og inspektioner, er der overhovedet ikke det mindste bevis for, at hestekødet kommer fra Polen, siger den polske landbrugsminister Stanislaw Kalemba til polsk radio.

  Syv lande

  Hans kommentarer kommer efter et møde mellem syv EU-landbrugsministre, om den omfattende svindel med kød i Europa. Der er konstateret flere tilfælde i EU, hvor oksekød er erstattet med hestekød i madvarer.

  Beskyldning mod Polen

  Irlands landbrugsminister, Simon Coveney, fastslog ellers i slutningen af januar, at der var hestekød i burgers fra en polsk producent, som sælger kød til Storbritannien. Den gang sagde den irske minister, at han var i kontakt med de polske myndigheder, for at finde ud af hvordan det er sket, og hvordan gentagelser kan undgås.

  Intet grundlag

  Men nu afviser polske Kalemba beskyldninger, og fastslår, at der intet belæg er for den irske ministers beskyldninger mod Polen. Den polske minister har også anmodet om at få en prøve af kødet med hestekød, men det har den irske minister efterfølgende afvist.

  De polske myndigheder har besøgt 14 store slagterier, for at lede efter rester af hestekød. Ingen af stederne blev der afsløret spor af hestekød.