Polen beder EU om hjælp til Smolensk flyvrag

Polens_udenrigs,inister_Radek_Sikorsk

Polens udenrigsminister, Radek Sikorski. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polen har stadig ikke fået udleveret flyvraget fra Smolensk ulykken, selv om Rusland har lovet at udlevere det flere gange.


Polens udenrigsminister Radek Sikorski har bedt Bruxelles om hjælp til at få flyvraget fra Smolensk-ulykken udleveret fra Rusland. Det er over to og et halvt år siden, at Polens præsident og 95 andre højtstående personer blev dræbt i flystyrtet ved Smolensk, men flyet er stadig i Moskva.

EU-Rusland topmøde

Udenrigsminister Radoslaw Sikorski har opfordret EU-chefen Catherine Ashton til at rejse spørgsmålet i løbet af næste uge, når der er EU-Rusland-topmøde.

Tvunget til EU

-Da vores bilaterale kommunikationskanaler med Rusland ikke har givet nogen effekt, er vi tvunget til at rejse problemet på internationalt niveau, og vi vil fortsat rykke for en løsning på problemet, sagde Sikorski tirsdag.

Undersøgelser afsluttet

Han tilføjer, at “Polen håber på, at Rusland endelig vil frigive vraget, da det ikke længere er nødvendigt for de russiske undersøgelse, og derfor kan udleveres til Polen”.

I sidste uge rejste Sikorski problemet over for den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov under et møde i NATO-Rusland topmøde.

Ingen dato

Den russiske udenrigsminister Lavrov afviste at da, at give en dato for tilbageleveringen af præsidentens fly.

Udenrigsminister Sikorski sagde også, at Polen er meget utilfreds med svaret. Det har nu fået Polen til at søge hjælp hos EU overfor russerne.