Polen beder om råd fra udenlandske investorer

  polen_vil_have_udenlanske_meninger_om_investeringsklima

  Danske og polske forretningsfolk diskuterer konkrete investeringsmuligheder på et seminar i Lodz i september. Foto: polennu.dk


  WARSZAWA: Udlændige skal hjælpe Polen til at gøre livet lettere for investorer fra udlandet.


  Udenlandske investorer ved af egen erfaring, hvad der gør det svært for en udlænding at gøre forretninger i Polen.

  Hvis man skal gøre det lettere for udlændinge at investere i Polen, skal man derfor spørge dem selv, hvad man kan gøre bedre.

  Investorvenlige Polen

  Det er udgangspunkt for projektet “Investorvenlige Polen”, som det polske Økonomiministerium og Agenturet for Information og Udenlandske Investeringer (PAIIZ) står bag.

  Parterne opfordrer udenlanske investorer til at udfylde et kort spørgeskema, hvor de fortæller om deres erfaringer med de polske myndigheder.

  Karakterer til myndigheder

  Investorerne bliver blandt andet bedt om, at bedømme den hjælp de har fået fra forskellige offentlige myndigheder og organisationer.

  På spørgeskemaet kan de udenlanske investorer også fortælle om deres mest positive og deres mest negative oplevelse, som de har haft med polske myndigheder i forbindelse med deres investering.

  Gode råd

  På projektets hjemmeside er det muligt, at skrive forslag til, hvordan de polske uyndigheder kan gøre det lettere at være udenlandsk investor.

  De øvrige brugere af siden kan stemme om forslagene.

  Konference til december

  Indtil videre er det mest populære forslag, at Polen skal oprette et centralt, autoriseret elektronisk system, hvor de seneste love og regler bliver lagt ud, så investiorer kan følge med i den lovgivning, de skal leve op til.

  Projektet bliver 2. december rundet af med en konference i Warszawa.

  Læs mere på www.investorfreindlypoland.com