Polen bliver Europas største byggeplads i år

  De store maskiner kommer på overarbejde i Polen i 2010. Intet andet sted i Europa vil der være så meget byggeaktivitet som i Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Europamesterskaberne i fodbold i 2012 betyder, at Polen skal bygge kilometervis af nye veje, I 2010 går anlægsarbejdet for alvor i gang.


  Polen skal anlægge 1.200 kilometer ny motorvej i løbet af de næste to år.

  De nye veje er en af betingelserne for, at landet sammen med Ukraine kan blive vært for Europamesterskaberne i fodbold i 2012.

  Aldrig tidligere er der blevet bygget så mange veje i Polen.

  Utålmodige bilister

  Lech Witecki er direktør for Generaldirektoratet Nationale veje og motorveje under Ministeriet for Infrastruktur. Han erkender overfor Polsk Radio, at det kommende anlægsarbejde bliver til gene for bilisterne.

  – Det bliver en stor udfordring for os, fordi vi vil komme til at bygge tre gange så mange veje som i 2009. Det betyder, at mange bilister vil tabe tålmodigheden med os. Vi bliver den største byggeplads i Europa.

  Kritik af vejarbejde

  Ifølge en undersøgelse af det polske FDM fra 2009, er flertallet af bilisterne forstående overfor de mange trafikale omlægninger, men finder de midlertidige veje – og afviklingen af trafikken under vejarbejderne, for dårligt planlagt.

  30 milliarder zloty

  Generaldirektoratet vil i løbet af 2010 bruge omkring 30 milliarder zloty (mere end syv milliarder euro) på at bygge og renovere veje.

  EU betaler en stor del af udgifterne.

  I perioden 2007-13 investerer EU 14 milliarder euro i modernisering af Polens infrastruktur som jernbaner, veje, havne og lufthavne.