Polen delte point i første VM fodboldkamp

fodbold_vm_2016_kapustka_polen

Bartosz Kapustka (th.) bragte Polen foran med 1 – 0 efter bare ni minutters spil i kampen mod Kasakhstan søndag aften. Men det var ikke nok, for at sikre en sejr mod Kasakhstan, der rangere som nummer 96 på FIF ranglisten. Foto: PZPN.


ASTANA: Polen var foran med to mål, men satte sejren over styr i begyndelsen af anden halvleg og må nu dele point med Kasakhstan i vigtig VM-kamp.


Det polske fodboldlandshold, der er nummer 16 på FIFA ranglisten, spillede i aften uafgjort 2 – 2 mod Kasakhstan i den første kamp i kvalifikationen til VM 2018 i Rusland. Kasakhstan er nummer 96 på samme FIFA listen.

1 – 0 efter ni minutter

Polen kom dog bedst fra start, da Bartosz Kapustka scorede for Polen efter bare ni minutters spil. Og under en halv time senere, efter 35. minutters spil, var det anfører Robert Lewandowski der kom på måltavlen med sin scoring til resultatet 2 – 0. Det var også stillingen ved pausen.

Flere mål

Efter pausen kom Kasakhstan ind i kampen igen. Polakkerne virkede usikre, og efter bare syv minutters spil af anden halvleg (52. minut) fik Kasakhstan reduceret til 1 – 2. Og det rystede polakkerne, der efter bare yderligere seks minutter fik udlignet til 2 – 2.

Tæt på

Polakkerne kom tilbage i kampen, og seks minutter før tid (84. minut) var Lewandowski tæt på at gøre det til 2 – 3. To minutter inde i de fire minutters overtid, var Milik også tæt på. Men fejlen fra halvlegens begyndelse blev straffet, og polakkerne må nu rejse hjem med et enkelt point.

Danmark og Polen i samme pulje

Polen er i pulje med Danmark, Rumænien, Montenegro, Armenien og Kasakhstan. For polakkerne og danskerne er den næste kamp den 8. oktober, når Polen tager imod Danmark på det nationale stadion i Warszawa. Danmark er nummer 44 på FIFA ranglisten.

En er sikker

Ud af de seks nationer, er kun vinderen af gruppen sikker på adgang til VM slutrunden i Rusland 2018. Nummer to i gruppen skal ud i en play-off kamp for at kunne kvalificere sig. De fire øvrige kommer ikke med til slutrunden. Fodboldeksperter havde Polen som storfavoritter til kampen søndag aften.