Polen dropper fejlslagent projekt med krigsskibe

  Model_af_Gawron-class_warship

  Siden 2001 har den polske flåde arbejdet på at bygge nye krigsskibe (korvetter). Det er der kun kommet modeller ud af, og nu stopper den polske regering projektet. Foto: Polsk Forsvar.


  WARSZAWA: Polens statsminister og forsvarsminister har meddelt, at et kostbart projekt med bygning af seks nye korvetter til den polske flåde er droppet.


  På et pressemøde fredag, meddelte den polske statsminister Donald Tusk og forsvarsminister Tomasz Siemoniak, at et projekt om bygningen af seks nye krigsskibe (korvetter) stoppes.

  – På trods af modstand fra flåden vil projektet blive afsluttet, det er meningsløst at bruge 30 millioner zloty om året, sagde den polske statsminister.

  Startet af Miller

  Polen begyndte projektet i 2001 under daværende statsminister Leszek Miller, der i dag er leder af partiet Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD).

  Det var oprindelig planlagt, at bygge seks korvetter, der skulle bekæmpe skibe og ubåde, og deltage i redningsarbejde.

  Store overskridelser

  Budgettet var oprindeligt på 250 millioner for hver af de nye skibe, men projektet blev ændret til tre skibe, der skulle koste 1,5 milliard zloty stykket. Selv om projektet er løbet over ti år, er de endnu ikke kommet andet en modeller af skibe ud af projektet.

  – Projektet bliver stoppet ny, understregede forsvarsminister Tomasz Siemoniak på pressemødet.