Polen dropper krav om mundbind på lørdag

mundbind
Fra på lørdag rådes polakkerne ikke længere til at bære mundbind udendørs. Det er en del af den fem punkts genåbningsplan som blandt andet betyder, at restauranter kan åbne igen den 29. maj, hvis smittetallene ikke stiger. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Fra på lørdag den 15. maj kan polakker smide mundbind eller godkendt skærm. I denne weekend åbnede hotellerne i Polen.


Polens regering bekræfter nu, at det fra på lørdag ikke længere er nødvendigt at bære godkendt mundbind udendørs. I Polen har det længe været et krav at godkendte mundbind skal bæres både ude og inde.

Finale med 10.000 tilskuere

Fra samme dag vil udendørs biografer og teatre også åbne med en belægning på 50 procent. Udendørs sportsarrangementer åbner med 25 procents belægning. Det betyder blandt andet, at Europa League-finalen i Gdansk den 26. maj kan gennemføres med næsten 10.000 tilskuere. Der skal dog bæres mundbind.

Lave tal bag nye regler for mundbind

Corona udviklingen går den rette vej i Polen, og derfor følger landet stadig en fem punkts-plan for genåbningen efter corona-pandemien. Lørdag blev hotellerne genåbnet i Polen.

Planen for genåbningen fastholdes, hvis Polen har en smitterate på under 15 pr. 100.000 polakker. Tallet er nu på 12,5 og det er det laveste tal siden november. De nye lempelser gælder foreløbig frem til 5. juni.

Hvis smittetallene holdes nede, vil restauranterne kunne genåbne for indendørs servering den 29. maj. Fra samme dato er det også planen at al undervisning i folkeskolen genoptages.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Flere polske corona nyheder uden mundbind på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.