Polen er ramt af mange influenza tilfælde

  Polske_sygeplejersker_ventes_at_søge_arbejde_i_Storbritanien_polen_polennu

  Rekordmange polakker er ramt af influenza for tilden, oplyser Institut for Folkesundhed. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Over en million polakker er blevet ramt af influenza siden nytår, og hver dag i marts er der mere end 25.500 nye tilfælde.


  Polen er ramt af influenza – siden nytår har over en million polakker måtte tage sygdommen til sig, og udbredelsen fortsætter. I den første uge af marts var antallet steget med 178.000 tilfælde, viser nye oplysninger fra Statens Institut for Folkesundhed.

  25.500 om dagen

  Der konstateres over 25.500 nye tilfælde af influenza om dagen i marts, hvilket er en stigning på over ti procent i forhold til februar, som ellers var rekordmåned.

  Ifølge tallene fra Statens Institut for Folkesund var næsten 600.000 ramt af smitte i februar. Et så markant antal er ikke set i Polen siden begyndelse af det årtusinde.

  Alarm for mæslinger

  Verdenssundhedsorganisation WHO opfordrede i slutningen af februar landene til at optrappe vaccineringen mod mæslinger, som allerede har ramt Tyskland og Italien.

  – Det vil sætte en stopper for de mange udbrud i de europæiske lande, skriver WHO i sin advarsel.

  Mange europæere vælger at friholde deres børn fra vaccinationer, og det er en del af problemet med de mange influenzatilfælde.