Polen er ude af fodbold-VM efter nyt nederlag

fodbold_polen_landstraener_polennu

Polens landstræner Adam Nawalka stopper efter fiaskoen ved VM i Rusland i fodbold. Torsdag spiller polakker den sidste kamp ved dette VM mod Japan, der fører gruppen. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


MOSKVA: Det blev til exit for de hvid-røde, da Lewandowski og hans holdkammerater tabte den anden kamp ved VM i Rusland.


På forhånd var de favoritter til at vinde – det polske mandskab, efter en flot optakt i kvalifikation med undtagelse af et 4-0 nederlag mod Danmark i København. Nu er Lewandowski og hans holdkammerater ude af kampen om VM-medaljer.

Ikke gode nok

Det var en veloplagt og velspillende fodboldhold fra Colombia, der lørdag gav Polen exit fra VM. Det skete i en kamp, hvor polakkerne virkede som om, at de ikke havde lyst til at spille. Kampen endte 3 – 0, og var på intet tidspunkt spændende. Holdets anfører topscorer for landsholdet og i den tyske liga, Robert Lewandowski indrømmede da også efter kampen, at polakkerne ganske enkelt ikke er gode nok til at være med i turneringen.

Exit efter Japan

Den 20. juni tabte polakkerne mod Senegal med 2 -1, og efter nederlaget mod Colombia bliver den sidste kamp mod Japan torsdag blot en opvisningskamp. Efter kampen rejser polakkerne tilbage efter en skuffende indsats der betyder, at Polen aktuelt ikke er blandt de 16 bedste landshold i verden mere.

Stillingen i gruppen

Japan, 4 point
Senegal, 4 point
Colombia, 3 point
Polen, 0 point

Farvel til landstræner

Nederlaget betyder formentlig, at det polske fodboldforbund ikke forlænger med landstræner Adam Nawalka, hvis kontrakt udløber efter VM i Rusland.