Polen er vært for regionalt økonomisk topmøde

  “En moderne regionalpolitik” er et af temaerne, som bliver debatteret i Krynica. Foto: www.forum-ekonomiczne.pl.


  KRYNICA-ZDROJ: 1.200 deltagere diskuterer Øst- og Centraleuropas udfordringer tyve år efter planøkonomiens kollaps.


  20 år efter, at kommunismen faldt og markedsøkonomien blev introduceret, er der stadig behov for reformer i de østeuropæiske lande.

  Budskabet om behovet for forsatte forandringer er blevet gentaget flere gange i de seneste dage i den polske by, Krynica.

  Skisportsstedet i Karpaterbjergene er for 19. gang vært for “Economic Forum”, hvor omkring 1200 forretningsfolk, politikere og eksperter diskuterer den økonomiske udvikling i Øst- og Centraleuropa.

  Hård landing

  I en af de mange paneldebatter fremhævede cheføkonom i revisionsfirmaet PwC, professor Witold Orlowski nødvendigheden af reformer.

  – Lande i Central- og Østeuropa skal skære mærkbart ned i de bureaukratiske byrder og foretage markante reformer af de offentlige finanser, sagde han ifølge avisen Rzeczposlita.

  Witold Orlowski er medforfatter til rapporten “Hård Landing”, som beskriver den aktuelel økonomiske situation i 15 lande.

  Polens styrker og svagheder

  Rapporten fremhæver stærke og svage sider ved landenes økonomi.

  Polens svagheder er blandt andet høje skatter, mulighederne for at drive forretning og en risiko for ustabilitet i de offentlige finanser.

  Styrkerne er landets EU medlemsskab, det store hjemmemarked, den begrænsede offentlige gæld.

  Polen bliver også anset for at være attraktivt for udenlandske investorer.

  Economic Forum varer fra 9. til 12. september.