Polen: EU-stop for landbrugsprodukter fra Rusland

Polens statsminister Donald Tusk vil have et fælles EU-stop for import af landbrugsprodukter fra Rusland og Hviderusland (Belarus). Det meddelte han i Vilnius mandag middag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister foreslår at EU stopper al import af landbrugsprodukter fra Rusland og Hviderusland (Belarus).


Polens statsminister Donald Tusk har mandag meddelt, at han vil foreslå at EU stopper al import af landbrugsprodukter og andre fødevare fra Rusland og Hviderusland (Belarus).

Statsministeren vil tale med parlamentsformand Szymon Hołownia. Dermed kan kravet blive en beslutning fra det polske parlament Sejmen. Donald Tusk er i Vilnius mandag, hvor han mødes med sin litauiske kollega Ingrida Szimonyte.

Stop for landbrugsprodukter fra Rusland og Hviderusland

– I dag vil jeg henvende mig til formanden for Sejmen med et forslag til resolution fra det polske parlament, der opfordrer Europa-Kommissionen til at indføre fuldstændige sanktioner mod russiske og hviderussiske landbrugs- og fødevarer, sagde Donald Tusk på en fælles pressekonference med Szimonyte.

Fælles løsning

– Jeg er overbevist om, at en fælles europæisk beslutning vil være langt mere effektiv end individuelle beslutninger truffet af landene i regionen. Jeg forstår dem, men jeg foretrækker, at vi som et samlet EU træffer beslutninger om sanktioner mod Rusland og Hviderusland mod fødevarer og landbrugsprodukter, sagde Tusk mandag middag – ifølge det polske nyhedsbureau PAP.

Landbrugsprodukter eller ej

polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905 – eller via bank eller kort på f.eks. DKK 200,00 eller DKK 500,00.