Polen: Europa kunne have forhindret krisen i Ukraine

  Radek_Sikorski_mest_populær_i_Polen_polennu

  Polens udenrigsminister Radek Sikorski havde advaret sine europæiske kolleger om udviklingen i Ukraine, og forholdet til Rusland. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister Radek Sikorski siger, at den ukrainske krise kunne have været undgået, hvis Europa havde stået sammen overfor Rusland.


  Når statsledere fra EU-landene tirsdag formiddag skal tage stilling til yderligere sanktioner overfor Rusland, så er der ingen tvivl om den polske holdning.

  Krise kunne være undgået

  I et interview med den tyske avis Welt am Sonntag, der er lavet efter nedskydningen af et fly fra Malaysian Airlines i det østlige Ukraine, siger den polske udenrigsminister:

  – Denne krise i Ukraine kunne have været undgået, siger udenrigsministeren.

  – Da Rusland indførte handelsboykot mod Ukraine sidste år for at straffe ukrainerne på grund af samarbejdet med EU, tryglede jeg mine kolleger om at gribe ind, siger Sikorski til den tyske avis.

  Moskva skal have klare grænser

  – Hvis vi havde vist Moskva nogle klare grænser allerede dengang, og vist vores solidaritet med Ukraine, så ville denne optrapning af konflikten ikke være sket, siger den polske udenrigsminister.

  Udenrigsministeren siger også, at han længe har talt for, at Europa skal tage forsvaret af landene i Europa alvorligt.

  Krise trods forsoning

  Polen har forsøgt at føre en forsonlig politik overfor Rusland de senere år, og vi delte et håb med andre europæiske lande, siger ministeren.

  Radek Sikorski nævnes som en mulighed for at blive EU’s udenrigspolitiske chef. Afgørelsen træffes om halv anden måned.