Polen fordømmer hollandsk hjemmeside

  Radek_Sikorski_mest_populær_i_Polen_polennu

  På vegne af den polske udenrigsminister Radek Sikorski, har Polens ambassadør i Holland, Janusz Stanczyk, afleveret en protest til det hollandske parlament, over en racistisk hjemmeside som Wilders Frihedsparti står bag. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen fordømmer, sammen med ni andre europæiske lande, en ny anti-østeuropæisk hjemmeside, som Wilders hollandske Frihedsparti står bag.


  En hjemmeside der er åbnet af det hollandske ”Frihedsparti” (PVV) er allerede blevet fordømt af EU, som en ”åben opfordring til intolerance”.

  Fortæl din historie

  På den kontroversielle hjemmeside opfordres hollændere til at “fortælle deres historier” om tab på grund af indvandrere fra Central-og østeuropæiske lande. Læserne opfordres også til at dele deres erfaringer om kriminel adfærd fra borgere fra samme område.

  Solidaritet

  Viviane Reding, der er EU-kommissær for retlige anliggender, grundlæggende menneskerettigheder og borgerrettigheder, siger i en kommentar til hjemmesiden:

  – Vi løse vores problemer ved at vise større solidaritet, ikke ved at fortælle historier om andre medborgere.

  Forurening af arbejdsmarkedet

  Den polske ambassadør i Holland, Janusz Stanczyk, siger, at “hårdt arbejdende polakker” bliver fremstillet som “folk der forurener det hollandske arbejdsmarked” på den nye hjemmeside.

  Støtteparti

  Frihedspartiet, der ledes af Geert Wilders, er ikke i den hollandske regering, men er støtteparti for den. Partiet er det tredje største i parlamentet i Holland.

  Presset regering

  Presset på den hollandske statsminister, Mark Rutte, stiger. Han opfodres også til at fordømme PVV’s racistiske hjemmeside, men har endnu ikke reageret. Formentlig i angst for at blive trukket ind i en konflikt, der kan koste ham statsministerposten.