Polen forlænger kontrol ved grænserne til 12. juni

polen_hjælper_med_overvågning_af_ungarns__grænser_2
Turister fra blandt andet Danmark, får tidligst lov til at komme ind i Polen i juni, har indenrigsministeren meddelt. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen holder fortsat grænserne lukkede for udlændinge, nu foreløbig frem til 12. juni. Diplomater, udlændinge der bor i Polen og udenlandske chauffører er dog undtaget.


Der kommer ikke udenlandske turist til Polen før tidligst i juni. Polens indenrigsminister har netop besluttet af forlænge den skrappe grænsekontrol på grund af corona-truslen, og holde grænserne lukkede for udlændinge foreløbig frem til den 12. juni. Det betyder at alle rejsende fortsat kontrolleres ved grænserne, og kun polakker kan passere.

Det er fjerde gang, at myndighederne forlænger grænselukningen.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Grænselukningen gælder dog ikke alle udlændinge. Diplomater, udlændinge der bor i Polen og folk der transportere varer er dog undtaget fra indrejseforbuddet. Det gælder dog ikke ved alle grænseovergange, men nogle få udvalgte der er forberedt til varetransporter.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Polen er påbegyndt en forsigtig genåbning, men opholder man sig udendørs i landet skal man fortsat bære maske.

Har du lyst til at læse mere?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.