Polen genoptager fodbold-kampe i den bedste række

Den 30-årige danske landsholds-angriberen Christian Gytkjær er topscorer i den bedste polske fodboldrække. Han fortsætter sommeren overfor Lech Poznan, der er på en delt tredjeplads i Ekstraklasa inden weekendens kampe. Lørdag møder Lech Poznan nummer et i rækken, Legia Warszawa, på hjemmebane. En hjemmebanesejr kan bringe danskerklubben på anden pladsen. Foto: Lech Poznan.

WARSZAWA: Der er godt nyt til fodbold-folket. Fra i dag genoptages kampene i den bedste polske række, og den polske fodbold-formand venter at kampene kan blive med tilskuere allerede fra den 5. juni.


Siden den 9. marts har der ikke været fodbold-kampe i Polens bedste række, Ekstraklass, på grund af corona-krisen. Men fra i dag genoptages kampene i den bedste polske række. Den første kamp spilles klokken 18.00 i Wroclaw, hvor Slask Wroclaw møder Rakow Czestochowa. I aften spilles den anden kamp i Szczecin, hvor opgøret er mod KGHM Lubin.

Kampene spilles uden tilskuere, fortsat på grund af smittefaren. Det er sikker meget klogt. To af holdene, Wroclaw og Lubin, hører nemlig til i den region, hvor forekomsten af corona-tilfælde er cirka tre gange højere end i de andre polske regioner.

Godt nyt på vej

Men der er godt nyt på vej, lover den tidligere landsholdsspiller og formand for det polske fodboldforbund (PZPN) Zbigniew Boniek. Han oplyser at der forhandles med regeringen om tilladelse til at få tilskuere til kampene. Fodbold-formand regner med at det lykkedes, og at der i spillerunden den 5. – 7. juni atter kan være tilskuere med til kampene.

– Vi er vant til råb og jubel der giver en god atmosfære. Tilskuerne er en vigtig del af en fodboldkamp, så det bliver sværere for spillerne, siger den polske fodboldformand.

LINK: SE SPILLEPLAN EKSTRAKLASA

Når Ekstraklasa genoptages i dag efter 80 dages pause, er det med følgende stilling i toppen:

  • Legia Warszawa, 51 point
  • Piast Gliwice, 43 point
  • Cracovia, 42 point
  • Slask Wroclaw, 42 point
  • Lech Poznan, 42 point
  • Pogon Szczecin, 41 point
  • Lechia Gdansk, 38 point

LINK: SE STILLINGER OG RESULTATER PÅ DANSK

Mere sport fra Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.