Polen gør klar til indendørs VM i atletik

Pawel_Fajdek_vm_atletik_polsk_verdensmester

Arkivfoto.


SOPOT: Polen er vært for VM 2014 i atletik, som bliver en af de største sportsbegivenheder i Polen nogen sinde.


VM indendørs i atletik 2014 bliver en af de største sportsbegivenheder på polsk grund nogensinde. Løjerne begynder i Ergo Arena i Sopot ved Gdansk den 7. marts, og det bliver med navne som jamaicanske Shelly-Ann Fraser-Pryce, olympisk mester på 100 meter, samt den ukrainske Bohdan Bondarenko, højdespringer med det 3. bedste resultat på alle tiders verdensrangliste.

Ergo Arena trækker

Ergo Arena som ligger på grænsen mellem Gdansk og Sopot, hvor mesterskaberne bliver afholdt, har allerede tiltrukket en del positiv opmærksomhed. Især hos russerne, som har spurgt polakkerne til råds omkring Ergo Arena-projektet, da de i Moskva gerne vil bygge en lignende Arena i den nærmeste fremtid.

Lech Walesa og atletik

Lørdag i sidste uge var der præcis 100 dage til mesterskabernes start, og her blev den officielle organisations komité offentliggjort. Det var med navne, som bl.a. den tidligere præsident Lech Walesa, den nuværende præsident Bronislaw Komorowski, samt den tidligere eliteatlet, med utallige af mesterskabsmedaljer i både sprint og længdespring på CV’et, og nu også er medlem af den Internationale Olympiske Komité.

200 millioner seere

Borgmesteren i Sopot, Jacek Karnowski regner med, at mindst 200 millioner seere verden over, kommer til at følge mesterskabet foran tv-skærme.

160 deltagende lande fra hele verden, og 1200 atleter samt trænere kommer til at gæste Sopot i dagene den 7. – 9 marts.

Borgmester Jacek Karnowski håber på, at flere verdensrekorder kan stå for fald under mesterskaberne i byen.

Billetter kan allerede nu købes på VM 2014’s hjemmeside.

LÆS MERE
Eksternt link: VM Atletik 2014 Sopot, Polen