Polen har Europas næstbedste erhvervsklima

  Royal_Greenlands_fabrik_i_Polen_følger_danske_standarder_polennu

  Royal Greenland har etableret sig med en fabrik i Koszalin i Vestpommeren med plads til 600 medarbejdere. Klog beslutning ifølge ny rapport der fastslår, at Polen har Europas næstbedste konkurrenceevne. Foto: Jens Mørch, polennu.dk


  Det fastslår den internationale tænketank Lissabon-rådet i en ny årlig måling af de 14 vigtigste økonomier i Europa.


  I Lissabon-rådets seneste rapport: ’Europæisk vækst og beskæftigelse 2009’, der udkom i denne uge, kommer Polen ind på en flot anden plads, når det gælder konkurrenceevne.

  Polen opnåede samme høje placering ved sidste års måling. I år klarede kun Finland sig bedre blandt de 14 vigtigste økonomier i Europa.

  Ros med anmærkninger

  Selv om Polen ligger flot har tænketanken også kritik af de polske politikere med i årets rapport:

  – Polen scorer godt, og det skyldes primært landets styrke når det gælder økonomiske vækst og produktivitetsvækst. Men de polske politikere har hidtil ikke været i stand til at omsætte disse relativt gode resultater, til at styrke beskæftigelsen i Polen, som man ellers kan forvente af et land med så høj en score’.

  Italien i bund

  Andre nationer klarer sig mindre godt i årets rapport. Irland, der tidligere havde fjerde pladsen, er i år havnet på en 13. plads. Holland har taget turen fra en tredje plads til en niende plads i år. I lighed med sidste år indtager Italien 14. og sidstepladsen.

  Se hele rapporten herunder.