Polen ignorerer EU domstolen og UNESCO appel

  bialowieza_urskov_polen

  Urskoven Bialowieza, der også er en naturpark, er et af de eneste steder hvor den europæiske bisonokse lever. Steder rummer en enestående underskov af fugle, planter og dyreliv, som nu er truet af omfattende fældning af skoven. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens miljøminister vil ikke stoppe fældningen af den sjældne urskov, trods en foreløbig EU dom og appel fra UNESCO.


  Polens konfrontationskurs med EU fortsætter.

  Polens miljøminister siger til Polsk Radio, at regeringen nu har skrevet til EU-domstolen på baggrund af en midlertidige straks dom, der kræver at polakkerne stopper træfældningen i den sjældne urskov Bialowieza. Men ministeren har ikke tænkt sig at følge EU-domstolen. Tidligere har også UNESCO beklaget sig over den polske regerings beslutning om at fælde skoven.

  Fortroligt brev

  Miljøministeriet vil ikke afslører ordlyden af indholdet, da den anser indholdet som fortroligt.

  Men det statskontrollerede polske nyhedsbureau PAP oplyser, at regeringen i brevet fastholder at man fortsat vil fælde skoven. I brevet argumenterer ministeren for, at en standsning af fældningen vil betyder skader på miljøet på op mod 3,2 milliarder zloty. Ministeren svarer også, at træfældningen sker i overensstemmelse med andre EU direktiver om blandt andet fugle.

  EU dom

  EU domstolen afgav sin kendelse den 28. juli, efter henvendelse fra Europa-Kommissionen der mener, at Polen med fældningen bryder flere EU-love.

  Imens fortsætter træfældning om Polens konfrontationskurs med de europæiske partnere.