Polen indfører visumforbud for russiske statsborgere

Visumforbud russiske statsborgere
Kaczynski-regeringen solgte visa for mellem 25.000 og 40.000 zloty. Viceudenrigsministers assistent og fem andre er anholdt i sagen, der gør Polen til det land der har givet flest opholds- og arbejdstilladelser til mennesker fra Asien og Afrika. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen indfører visumforbud til russiske statsborgere på den ukrainske præsidents opfordring. Spørgsmålet deler EU.


Polen vil indføre visumforbud for russiske statsborgere. Det siger den polske viceudenrigsminister Piotr Wawrzyk. Ministeren oplyser, at man nu arbejder på et konkret lovforslag.

Ukraine: Visumforbud nu

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskiy opfordrede fredag ​​EU-lederne til at indfører visumforbud for russiske statsborgere indenfor Schengen.

– Vi må ikke ødelægge ideen om et Europa, og vores fælles europæiske værdier. Europa må ikke blive et supermarked, hvor det ikke er så vigtigt, hvem der går ind, men hvor det vigtigste bare er, at folk betaler for deres varer, sagde Zelenskiy ifølge Reuters.

Ifølge den polske viceudenrigsminister Wawrzyk, så går Tjekkiet – der har EU-formandskabet – ind for et visumforbud. Det sker trods stor modstand fra EU’s største lande; Tyskland, Frankrig og Holland.

Danmark overvejer også et visumforbud for russiske statsborgere, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod fredag.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.