Polen indfører importforbud af korn fra Ukraine

Flygtninge ukrainske mennesker
Polens landbrugsministerium indfører importforbud af korn fra Ukraine, skriver det polske nyhedsbureau PAP tirsdag eftermiddag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen indfører importforbud af korn og kornprodukter fra Ukraine. Kun varer i transit kan nu passere grænsen til Polen.


Støt frie medier – støt polennu.dk hver måned – tryk her!

Polens landbrugsministerium indfører importforbud mod import af korn fra Ukraine, skriver det polske nyhedsbureau PAP tirsdag eftermiddag. Kun korn og kornprodukter der er i transit, og som skal videre til andre lande, får lov at passere grænserne ind i Polen fra Ukraine.

(Fortsættes under)

Øget grænsekontrol

De polske toldere er blevet instrueret om det nye importforbud, og sammen med landbrugs eksperter og veterinære myndigheder, øger de nu kontrollen ved grænsen.

Det ukrainske korn, der tillades i transit, sendes primært videre ud i verden fra havnebyerne Gdansk, Gdynia, Swinoujscie, Szczecin og Kolobrzeg

Landmænd i krise

Polens regering støtter landmændenes kamp, efter at det indre EU-marked er blevet åbnet uden betingelser for Ukraine. Det store udbud har betydet, at polske landmænd kun får cirka kun en tredjedel af normalindtægten for samme arbejde.

Ordningerne for Ukraine er indført under den tidligere regering med Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) og Forenet Højre.

Importforbud eller ej

Støt frie medier: Vi har fravalgt en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb på DKK 50,00 – DKK 100,00 – DKK 200,00. Og der er også mulighed for at vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905. På forhånd tak.

LINK TIL KILDE – LINK TIL PAP