Polen klager over tysk satire rettet mod Kaczynski

Kaczynski i abort optog i Tyskland
Kaczynski er atter med i et tysk satireoptog. Denne gang med fokus på det polske abortspørgsmål. Satiren har nu fået det officielle Polen til at klage over figuren med Jaroslaw Kaczynski. Foto: Karnevallet Düsseldorf/RP.ONLINE.

DÜSSELDORF: Polens konsul i Köln har sendt en officiel klage over en Kaczynski figur i et festligt karnevals optog i Tyskland.


Kaczynski i Tyskland: Mandag skulle der have været karneval i den tyske by Düsseldorf. Men på grund af corona-truslen blev det store optog gennemført uden deltagere. I optoget var der otte sjove og satiriske vogne med figurer af kendte personer. En af vognene i optoget har udløste en officiel polsk reaktion.

Kaczynski i optog

I optoget var også en figur af partiformand og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski, der sidder oven på en liggende kvinde med en kniv, rettet mod hendes mave. På figuren står der ”Abortlov”. Arrangørerne har offentliggjort en følgetekst: Denne vogn handler om den strammere abortlov i Polen: Lederen af ​​det regerende PiS-parti, Jarosław Kaczyński. Udover den provokerende figur med Kaczynski, var der også satire med Angela Merkel, Donald Trump og Vladimir Putin.

EKSTERNT LINK: Se alle otte vogne med satire her

Vognen med figuren af Kaczynski, har fået det officielle Polen til at klage til arrangørerne og til bystyret.

– Vi forstår og respekterer karnevalets kultur, men det bør ikke krænke religiøse følelser og værdier, som er vigtige for mange mennesker over hele verden, og ikke kun i Polen, skriver den polske generalkonsul i Köln.

Der er endnu ikke kommet nogen reaktioner på den officielle klage over Kaczynski figuren.

Støt frie medier, mens de stadig er der. Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID.

Det er ikke første gang, at der laves gas med Kaczynski i Tyskland. Her er et eksempel fra et tidligere optog. Arkivfoto.