Polen klar til åbnings-kampen ved EM 2012 i fodbold

Blaszczykowski

Jakub Blaszczykowski kalder det en kæmpe ære at være anfører for Polen under den historiske begivenhed, som arrangementet EM 2012 i fodbold er for hans land. Foto: PZPN


WARSZAWA: Åbningskampen i mod Grækenland kan blive nøglen til at gå videre i EM 2012 i fodbold, siger Polens anfører.


Polen spiller i aften EM 2012 åbningskamp mod Grækenland. Den polske anfører Jakub Blaszczykowski anser opgøret for at være en nøglekamp.

– Hvis vi får tre point mod Grækenland, vil vi være i en god position. Mentalt vil vi føle os stærkere, hvis det sker. Mden jeg tror også det vil være en nøglekamp i forhold til at gå videre, siger Jakub Blaszczykowski ifølge nyhedsbureauet PAP.

Kamp om point

I modsætning til 14 af de andre deltagere i EM 2012 i fodbold har Polen ikke de seneste to år spillet en kamp, hvor de var point på spil.

Ligeså den anden EM vært, Ukraine, var Polen kvialificeret på forhånd, men i aften er det alvor.

Jakub Blaszczykowski, tror dog ikke, det vil give ham og holdkammeraterne problemer at omstille sig fra venskabskampe til EM turneringen.

_ Det er rigtigt, at vi kun har spillet venskabskampe med landsholdet, men vi har spillet vigtige kampe for vores klubhold, siger Jakub Blaszczykowski, der selv har haft en fremragende sæson med de tyske mestre Dortmund.

Tro på egne evner

Den polske anfører erkender, at presset på det polske hold er stort, men samtidig mener han, at holdet takket være hjemmebanefordelen og de polske fans har muligheder i turneringen.

– Men først og fremmest handler det om at tro på egne evner, og i venskabskampene har vi vist, at dem har vi helt sikkert. Vores mål er at komme videre fra gruppespillet. Lykkes det, vil presset på os være mindre, siger Jakub Blaszczykowski.

Første skridt på vejen til at opnå målet er en sejr eller i det mindste uafgjort mod Grækenland i aften.