Polen køber mobile raketsystemer af USA

Britisk amerikansk Polen
Den usikre situation i Europa, krigen i Ukraine og frygten for at den breder sig, har fået Polen til at undersøge alle beskyttelsesrum i landet, oplyser viceindenrigsministeren. Arkivfoto.

Polen har købt mobile raketanlæg for 2,5 milliarder zloty af USA. PR-foto.


WARSZAWA: I denne uge ventes det, at Polen underskriver en aftale med USA om levering af 20 mobileraketanlæg.


De amerikanske myndigheder og parlamentarikere har godkendt, at Polen kan købe 20 Himars-raketsystemer af USA. Den samlede pris er på 2,5 milliarder zloty.

Underskrives onsdag

Den endelige aftale ventes af blive underskrevet onsdag. Pentagon har anbefalet salget med henvisning til at styrke forsvaret af regionen, og for en general modernisering af Polens forsvar. Ifølge Polens forsvarsministerium oplyser at de nye mobile raketsystemer har en rækkevidde på 300 kilometer.

Stor-indkøb

Polen håber at USA i foråret vil besluttet sig for at opføre en base i det østlige Polen. Den polske regering vil betale næste 10 milliarder zloty, for at amerikanerne vil have en base i landet. I januar underskrev den polske regering en aftale med USA om levering af fire Black Hawk helikopterne. I marts sidste år købte Polen luftforsvarssystemer af USA for 18 milliarder zloty.