Polen kræver strammere kemikalie-lovgivning i EU

  Tombinski

  Polens EU-ambassadør, Jan Tombinski, vil have ny kemikalie-lovgivning i Europa efter terrorbomben i Oslo, hvor der var brugt kemikalier fra et firma i den polske by Wroclaw. Foto: EU.


  BRUXELLES: Polens EU-ambassadør kræver strammere kemikalie-lovgivning efter terror-bomben i Oslo.


  Polens EU-ambassadør, Jan Tombinski, vil have kigget kemikalie-lovgivning i Europa efter i sømmene, i kølvandet på terrorbomben i Oslo, hvor der var brugt kemikalier der var købt over internettet hos et firma i den polske by Wroclaw. Ambassadøren mener ikke, det er nok med våbenlov, når der kan handles så frit med kemikalier, der kan bruges til bomber.

  Kemieksperter

  – Vi har brug for mennesker der er eksperter indenfor bekæmpelse af terrorisme, men vi har også brug for mennesker, der har erfaring med almindelig kemikalier, der kan bruges til angreb som det i Oslo.

  – Vi må overveje, hvordan vi effektivt kan forsvare os mod en gentagelser, sagde ambassadør Tombinski i går.

  Genoptager dialog

  Det polske formandskab har indkaldt til møde om sagen, hvor også Norge, selv om landet ikke er medlem af EU, vil være til stede.

  Ambassadør Tombinski sagde, at Polen vil genoptage drøftelserne om EU-lovgivning om kontrol med handel af kemikalier på tværs af landegrænser, som Europa-Kommissionen foreslog sidste år.