Polen låner Ukraine penge til genopbygning

ewa_kopacz_i_ukraine_kiev_polennu

Polens statsminister Ewa Kopacz og hendes ukrainske kollega Arseniy Yatsenyuk til pressemødet i Kiev. Foto: Statsministeriet.


KIEV: Polen yder lån på 100 millioner euro til Ukraine til genopbygning af det østlige Ukraine.


Polen yder Ukraine lån til konkrete formål i genopbygningen af det østlige Ukraine. Det kom frem efter et pressemøde mellem Polens statsminister Ewa Kopacz og hendes ukrainske kollega Arseniy Yatsenyuk, oplyser Polsk Radio.

Øst og reformer

Lånet er beregnet som hjælp til at genopbygge den krigshærgede Donbas region i det østlige Ukraine, og til at støtte de demokratiske reformer i landet.

Yatsenyuk sagde, at der er tale om meget konkret støtte til små og mellemstore virksomheder i Ukraine, og at det er en enorm støtte for hele den ukrainske økonomi.

Polsk-ukrainske relationer

Under mødet mellem statsministrene, der fandt sted i Kiev, blev det også aftalt at styrke båndene mellem Ukraine og Polen.

– Under mine samtaler med statsministeren blev vi enige om, at vi vil arbejde for at styrke båndene mellem vore nationer, især mellem de yngre generationer, sagde Kopacz.

Ny ungdomsorganisation

– Vi vil skabe en polsk-ukrainsk organisation til udvekslinger af unge mennesker.

Kopacz sagde også, at Polen vil tilbyde 500 stipendier til ukraineske studerende i Polen allerede i år.

Gas link

Under Kopacz besøg i Kiev blev der også talt om en ny gasledning fra Polens nye LNG-terminal og Ukraine. Det vil give Polen mulighed for at levere op til 10 milliarder kubikmeter gas om året.

Gasledningen vil kunne afhjælpe på Ukraines afhængighed af russiske gas.