Polen lukker mere ned med nye corona-restriktioner

Torsdag eftermiddag, allerede før den polske statsminister kom med meddelelsen om nye skrappere corona-regler, bar det berømte torv i Warszawas gamle bydel tydeligt præg af at være affolket på grund af corona-pandemien. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Polens statsminister Mateusz Morawiecki har torsdag meddelt nye corona restriktioner, efter en voldsom stigning i antallet af smittede.


I de røde og gule zoner skal gymnasier og alle universiteter skifte over til fjernundervisning, oplyste den polske statsminister Mateusz Morawiecki overfor journalister, sent torsdag eftermiddag.

Flere røde zoner

De mest befolkningsrige områder og regioner, bliver fra lørdag udpeget som røde corona-zoner. Områder hvor cirka 70 procent af den polske befolkning bor. Udover det øgede antal røde zoner – det øvrige Polen er gule zoner – så er der også nye og strammere regler for såvel gule som røde zoner. I forvejen er der mange restriktioner, f.eks. skal man bærer mundbind alle steder udendørs, men får undtagelser.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

Hele Polen

Over alt i Polen – altså gældende i såvel røde- som gule- zoner, må restauranterne kun have åbnet mellem kl. 6.00 og 21.00. Herefter må de gerne levere ud af huset, men restauranterne skal være lukkede. Kun hver tredje stol i restauranterne må bruges, og i metro og busser, må kun hvert andet sæde bruges.

Svømmehaller, vandlande og fitnesscentre skal lukkes, og for andre kulturelle arrangementer gælder det, at højest 25 procent af pladserne må benyttes.

Gule zoner

Til bryllupper og andre fester, må der maksimalt være 20 deltagere. Og så er det forbudt at danse.

Til religiøse handlinger, som gudstjenester, skal der være mindst 4 kvadratmeter til hver person, men der må ikke længere være tilskuere til sportsarrangementer.

Røde zoner

Fra lørdag må der højest være fem personer pr. kasse i butikkerne i de røde zoner. Bryllupper og andre særlige begivenheder forbydes helt. Til gudstjenester skal der være mindst 7 kvadratmeter pr. deltager, og maksimalt 10 personer må være sammen til alle former for event.

De gule og røde zoner. Gældende fra lørdag, den 17. oktober. Grafik: Onet.pl.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.