Polen lukker ned: Kun to personer sammen

Polakker
Polen lukker ned. Polakkerne skal blive hjemme, og fra onsdag er det kun tilladt at mødes med én anden person i det offentlige rum og privat i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister og sundhedsminister har varslet nye regler fra i morgen, hvor det kun bliver tilladt at gå på arbejde, købe ind og lufte hund.


Fra midnat og frem til den 11. april, er der indført nye regler om corona-krisen i Polen. Det har den polske statsminister og sundhedsminister netop meddelt på et pressemøde.

Kun to personer

Det bliver nu forbudt at være mere end to personer sammen, og det bliver forbudt at forlade sit hjem, medmindre der er tale om en nødsituation. Herunder hvis man skal på arbejde, på indkøb eller lufte sin hund. Og der må aldrig være mere end fem personer i samme rum i f.eks. familier og på arbejdspladser.

– Vi kan tydeligt se, at der er behov for yderligere stramninger. Vi gør det for at redde mange polakkers liv. Vi bekymrer os om vores kære, derfor skal vi beskytte vores forældre, bedsteforældre, bedstemødre. De har givet os et frit Polen, så af hensyn til dem vil vi indføre yderligere begrænsninger …

– Vi gør det for at vinde tid, sagde statsminister Morawiecki. For få dage siden udtalte han til CNN, at Polen havde styr på corona-krisen.

De nye regler gælder også offentlig transport, hvor kun hvert andet sæde i busser og tog må benyttes fra i morgen og foreløbig frem til 11. april.

100.000 nødvendige corona-test

Paweł Grzesiowski, en af Polens førende eksperter i forebyggelse af infektioner, sagde, at det er nødvendigt at polakkerne bliver hjemme indtil der er gennemført mindst 100.000 test:

– Jo, længere vi holder ud og bliver hjemme, jo langsommere vil epidemien sprede sig indtil vi har gennemført de nødvendige test, sagde Grzesiowski på pressemødet.

Der er 770 konstaterede tilfælde i Polen der er inficeret med covid-19 virus, og ni er døde med den frygtede sygdom i kroppen.