Polen nægter russisk motorcykel bande adgang

nattens_ulve_russisk_motorcykel_rocker_bande

Den russiske nationalistiske motorcykelgruppe Nattens Ulve, får ikke lov til at køre gennem Polen på vej til Berlin som planlagt, har de polske myndigheder besluttet. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polens udenrigsministerium har netop meddelt Rusland, at en planlagt Røde Hær tur med en russisk motorcykel bande ikke får lov at komme til Polen.


Polens udenrigsministerium har netop meddelt den russiske ambassade i Warszawa, at motorcykelklubben Nattens Ulve, ikke får lov til at køre ind i Polen som planlagt den 29. april.

Berlin 9. maj

Motorcykelklubben, hvis præsident er en nær ven af Ruslands præsident Vladimir Putin, havde ellers planlagt at følge den Røde Hærs rute til Berlin, for at lægge blomster for de faldne i den tyske hovedstad 9. maj. Dagen for den Røde Hærs entre i Berlin under Anden Verdenskrig.

Upræcis ansøgning

I meddelelsen hedder det, at grundlaget for afgørelsen var manglen på præcise oplysninger om tidsplanen og ophold i Polen. Oplysningerne var nødvendige for at kunne sikre en passende beskyttelse af deltagerne, skriver det polske udenrigsministerium. Polen skriver endvidere i afslaget, at man først er informeret en uge inden den planlagte begivenhed, og det er for sent.

Protester mod tur

Flere organisationer i blandt andet Polen havde varslet moddemonstrationer mod den russiske motorcykelbande, der er meget nationalistiske.