Polen og Sverige værter for VM i herre håndbold 2023

  EM_mænd_håndbold_2014_Aarhus_Polen_Kroatien_Maja_Giannoccaro_0

  Polen skal ud over at være værter for håndbold EM 2016 nu også forberede sig på værtsskabet for VM i 2023, sammen med Sverige. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  SOCHI: Det internationale håndboldforbund har tildelt Polen og Sverige værtskabet for VM i herre-håndbold 2023.


  Polen og Sverige skal stå for et fælles værtskab for VM i herre-håndbold 2023. Det besluttede det internationale håndboldforbund, IHF, fredag eftermiddag i Sochi i Rusland.

  Fem polske byer

  Det polske håndboldforbund, ZPRP oplyser, at de kampe, der skal spilles i Polen, skal spilles i fem byer. De fem polske byer er Gdansk, Lodz, Katowice, Gliwice og Krakow.

  Vært for EM i januar 2016

  Polen har allerede værtsskabet for håndbold EM 2016 for herrer, der spilles til januar i Gdansk, Wroclaw, Krakow og Katowice.

  Danmark spiller sine indledende gruppe-kampe i Gdansk mod Ungarn, Rusland og Montenegro. Første kamp for danskerne bliver mod Rusland, som Polen spiller venskabskamp med lørdag i Gdansk/Sopot.

  VM i Danmark

  Den næste store internationale landholdsturnering indenfor håndbold, er kvindernes VM der begynder i Danmark i december. De polske piger – med den danske landstræner Kim Rasmussen – er kvalificeret og skal spille sine indledende kampe i Næstved, hvor også de svenske piger skal spille.

  Polen har de senere år markant satset på store idrætsbegivendheder, da EM 2012 i fodbold viste polakkerne, hvad det betyder i forhold til f.eks. turismen.