Polen og Tyskland markerer 25 år for forsoning

kopacz-og-merkel

Ewa Kopacz og Angela Merkel med deres forgængere Tadeusz Mazowiecki og Helmut Kohl som baggrund. Foto: premier.gov.pl


KRZYZOWA: Polens statsminister, Ewa Kopacz, og Tysklands kansler, Angela Merkel, markerede torsdag 25 året for den polsk-tyske forsoning.


Polens statsminister, Ewa Kopacz, og Tysklands kansler, Angela Merkel mødtes torsdag i byen Krzyzowa i det sydvestlige Polen for at markere 25-året for forsoningen mellem de to lande. Det skriver thenews.pl.

Symbolsk betydning

Krzyzowa spillede for et kvart århundrede siden en stor symbolsk betydning i det polsk-tyske forhold, da daværende statsminister Tadeusz Mazowiecki omfavnede den tyske kansler Helmuth Kohl.

De to regeringsledere understregede dermed en afslutning på det fjendtlige og mistillidsfyldte forhold, som havde præget det polsk-tyske forhold siden afslutningen på Anden Verdenskrig.

Et stærkt tegn

– Tadeusz Mazowieckis og Helmut Kohls fredsgestus var et stærk tegn på forsoning og viljen til at skabe nye, bedre relationer mellem polakker og tyskere, sagde Ewa Kopacz.

Angela Merkel sagde, at både Polen og Tyskland i dag er fortalere for sikkerhed og frihed, og hun nævnte den aktuelle situation i Ukraine som et eksempel på, at landene står sammen om disse værdier.