Polen og Tyskland vil ikke hæve sanktioner mod Rusland

polsk_tysk_møde_i_warszawa_april_2015_angela_merkel_polen_polennu

Polske og tyske politikere og embedsmænd til fælles tysk-polsk topmøde i Warszawa under ledelse af regeringscheferne Angela Merkel og Ewa Kopacz. Foto: Statsministeriet, Warszawa.


WARSZAWA: Polens statsminister Ewa Kopacz og den tyske kansler Angela Merkel, er enige om ikke at hæve sanktionerne over for Rusland.


Den tyske kansler Angela Merkel sagde på et pressemøde med den polske statsminister Ewa Kopacz i Warszawa mandag, at Polen og Tyskland er enige om ikke at hæve sanktionerne over for Rusland, når de tidsbegrænsede sanktioner udløber. De vil først se at Minsk aftalen overholdes med våbenhvilen og demilitarisering i det østlige Ukraine. Onsdag meddelte Italien, der har stort økonomisk samarbejde med Rusland, at de ikke vil støtte en forlængelse af sanktionerne mod Moskva.

Tre stærke nationer

På en fælles pressekonference med den tyske kansler Angela Merkel sagde den polske statsminister Ewa Kopacz, at Polen sætter stor pris på samarbejdet mellem Tyskland og Frankrig, for at opnå en fredelig løsning af konflikten ved Polens østlige grænse.

– Vi er enige om løbende at vurdere situationen og de vigtigste mål i politikken over for Ukraine og Rusland, sagde den polske statsminister.

Støtte til Ukraine

Hun fastslog, at Ukraine skal have vejledning og støtte, ikke alene til humanitær bistand, men også til reformarbejdet, der vil blive intensiveret de kommende måneder. EU-præsident Donald Tusk var i Kiev mandag, for at støtte reformarbejdet.

Ingen militær løsning

De to regeringsledere er også enige om, at der kun kan findes en løsning på konflikten af forhandlingernes vej, og at Minsk aftalen skulle overholdes af alle parter.

Konvoj til Ukraine

Det blev også meddelt, at den første polsk-tyske konvoj med humanitær bistand vil blive sendt til Ukraine i midten af maj.

Merkel i Danmark

Tirsdag var Angela Merkel på officielt besøg i Danmark, hvor samtalerne også handlede om Ukraine, energiunion og det kommende EU-topmøde i juni, hvor der blandt andet skal tages stilling til en forlængelse af sanktioner i forhold til Rusland, der udløber.

Angela Merkel siger om besøget i Danmark:

– Vi arbejder meget tæt sammen, vi har ikke brug for lange diskussioner. Danmark og Tyskland er naboer og nære venner.