Polen opfordrer til at undlade boykot af Ukraine

  Udenrigsminister_i_Polen_Radek_Sikorski_trækker_tegneserie_tilbage_0

  Udenrigsministeriets chef, Radek Sikorski, opfordrer gennem sin talsmand de europæiske ledere til at komme til Ukraine til fodbold, trods de kritisable forhold omkring fængslingen af den tidligere regeringsleder, Julia Tymoshenko. Foto gov.pl.


  WARSZAWA: Det polske udenrigsministerium har bedt de europæiske leder I Europa om, ikke at boykotte EM 2012 I fodbold I Ukraine.


  Polen udenrigsministerium opfordrer de europæiske ledere til at komme til Ukraine i forbindelse med EM 2012 i fodbold, selv om der er stor utilfredshed med de demokratiske tilstande i landet.

  LÆS MERE
  polennu.dk: International boykot af EM 2012 fodbold i Ukraine

  Afbud fra Merkel

  Flere statsledere, deriblandt Tysklands kansler, Angela Merkel, har meddelt, at de ikke kommer til EM fodbold i Ukraine, hvis ikke den tidligere regeringsleder Julia Tymoshenko bliver frigivet.

  I begrundelsen fra det polske udenrigsministerium hedder det bl.a., at et så stort arrangement som EM 2012 i fodbold, ikke må sættes i forbindelse med hvordan Ukraine behandler den tidligere regeringsleder, der var en del af Orange-revolutionen.

  Krav til Kiev

  Ministeriets talsmand Marcin Bosacki siger samtidig, at Polen på det kraftigste har opfordret Kiev til at følge menneskerettighederne. Polen har fungeret som mægler mellem Kiev og især Berlin.