Polen opstiller ung kvinde som præsidentkandidat

  Magdalena_Ogorek_privat_polennu

  35-årige Magdalena Ogorek da hun fredag blev Polens første kvindelige præsidentkandidat. Ogorek, der er forfatter og tidligere tv-vært opstilles af Demokratisk Venstre Alliance (SLD) til valget senere i år. Privatfoto.


  WARSZAWA: Polens tredjestørste parti, Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) opstiller ung kvinde som præsidentkandidat.


  Polens tredjestørste parti, Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD), har opstillet den 35-årige forfatter Magdalena Ogorek, som Polens første kvindelige præsidentkandidat.

  Magdalena Ogorek er forfatter, tidligere tv-studievært og uddannet i offentlig administration og historie.

  Tidligere statsminister

  Nyheden blev offentliggjort på en pressekonference fredag af partiformanden, tidligere statsminister Leszek Miller. Miller var statsminister under Polens optagelsesforhandlinger til EU i København i 2002.

  – Vi er helt overbeviste om, at Dr. Magdalena Ogorek vil stå for forandringer, og være symbol for et generationsskifte, sagde Miller.

  National samling

  – Hun er et symbol på national samling, og repræsentere ikke nogen af de kendte stridende parter i Polen, sagde den tidligere statsminister.

  Ogorek har udgivet flere bøger, været tv-studievært, været ansat som konsulent for den polske nationalbank, og har studeret offentlig administration hos EIPA i Maastricht.

  – Jeg tror på kampagnen, og jeg tror på succes for hele den polske venstrefløj, sagde Magdalena Ogorek fredag.

  Seneste måling

  Den seneste meningsmåling, som af gode grunde ikke omfatter Ogorek viste, at den nuværende præsident Bronislaw Komorowski der blev opstillet af regeringspartiet Borgerne Platform (PO) får opbakning fra 56 procent af polakkerne. Præsidenten har endnu ikke meddelt, om han genopstiller.

  Oppositionens største parti, Lov og Retfærdighed (PiS) har meddelt, at de opstiller Andrzej Duda og han får opbakning fra 16 procent af polakkerne, mens den ultraliberale Janusz Palikot får opbakning fra 4 procent af polakkerne.