Polen ramt af kraftigt uvejr og oversvømmelser

  Storm_i_Polen_polennu

  Arkivfoto


  WARSZAWA: Det sydlige og centrale Polen er ramt af kraftig storm og oversvømmelser.


  Kraftige regn- og haglbyger hærgede Lublin regionen, hvor hundredvis hektar af landbrugsjord nu er oversvømmet. Brandmænd kæmper samme sted for at tømme oversvømmede kældre for vand.

  Landsby oversvømmet

  Området omkring byen Biala Podlaska blev hårdt ramt af uvejret, og en benzinstation blev oversvømmet i landsbyen Lachowa Duza.

  Kældre med vand

  I den centrale hovedstadsregion Masovia, var byen Mlawa værst ramt onsdag, da en kraftig storm fik den lille flod Seracz til at oversvømme store områder. Mange veje blev oversvømmet, og brandfolk blev kaldt til undsætning i mere end hundrede tilfælde, for at tømme kældre for vand. Også Warszawa har været ramt af uvejret, men uden store skader til følge.

  Krakow gået fri

  I byen Gubin, tæt på den tyske grænse, blev gaderne oversvømmet. Polens første hovedstad, Krakow, er foreløbig gået fri trods det dårlige vejr i området, men myndighederne er i alarmberedskab.

  Værst i nabolande

  Selv om det kraftige uvejr har ramt store dele af det syd-vestlige og centrale Polen, så er det intet imod de skader, som uvejret har forårsaget i Tyskland og Tjekkiet. Mange landsbyer er oversvømmet langs Elben, og den største bekymring retter sig nu mod den tyske by Bitterfeld-Wolfen, hvor der er meget kemisk industri, og hvor to søer har en faretruende høj vandstand.

  45.000 evakueret

  Alt i alt er over 25.000 mennesker blevet evakueret i Tyskland i løbet af de sidste par dage.

  I Tjekkiet er floden Moldau også over sine bredder, og Prag er oversvømmet. 20.000 tjekker er blevet evakueret i løbet af ugen.

  Uvejret fortsætter de næste dage flere steder i Polen, efter de fleste metrologers skøn.