Polen regner med millioner fra fodboldfans til EM 2012

Marcin_Herra_1

Marcin Herra fortalte, at de besøgende i forbindelse med EURO 2012 vil få mulighed for at købe et “Polish Pass”, som er en pakke med transport, overnatninger og sygeforsikring. Arkivfoto: polennu.dk


LONDON: Polen forventer 200 millioner euro i indtægt fra EM-fodbold gæster i 2012. 84 procent af anlægsarbejderne følger tidsplanen.


Polen forventer, at omkring en million fodboldfans vil besøge landet i forbindelse med EM 2012 fodbold – EURO 2012.

– Og vi regner med at tjene omkring 200 millioner euro på de turister, der overværer mesterskaberne, sagde lederen af den polske EM forberedelser, Marcin Herra, da han forleden talte på Global Sports Industry Congress i London.

Marcin Herra er direktør i PL.2012, som er et firma, den polske stat oprettet, til at stå for det overordnede ansvar for arrangementet.

227 projekter

I alt skal der gennemføres 227 infrastrukturprojekter i forbindelse med EURO 2012. Ud over byggeriet af de fire EM stadions, drejer det sig blandt andet om udvidelse af lufthave, anlæg af motorveje og forbedringer af jernbaner.

Det samlede budget lyder på 20 milliarder euro.

84 procent af projekterne er på rette spor, sagde Marcin Herra ifølge BBC. Et enkelt projekt, som han ikke ville sætte navn på, er i “høj risiko” for ikke at blive gennemført.

Tid til test

Polen arrangerer EM 2012 i fodbold i samarbejde med Ukraine. Marcin Herra fastslog, at de fire polske stadions bliver færdige i god tid.

Stadion i Poznan er allerede blevet indviet, stadion i Gdansk står færdig næste forår, mens EM 2012 arenaerne i Warszawa og Wroclaw er klar i tredje kvartal af 2011.

Dermed er der tid til at få anlæggene prøvet grundigt af, inden spillere og fans dukker op i juni 2012 til EM i fodbold.

– Uden tid til at teste er det svært at være sikker på, at man har en ordentlig kvalitet, sagde Marcin Herra.

Ambassadører for Polen

Han understregede vigtigheden af, at gæsterne på alle måder får en god oplevelse, både når det gælder kampene, indkvartering, transport og andre forhold, for eksempel et eventuelt møde med sundhedssektoren.

Lykkes det vil de mange fodboldfans blive gode ambassadører for Polen, sagde han.