Polen skal møde Spanien ved håndbold VM i 2021

Den danske IHF-formand, Per Bertelsen, da Polen blev trukket ved lodtrækningen i Cairo lørdag. Privatfoto.

CAIRO: Polen skal møde Spanien, der er europamester, til VM i herre håndbold i Egypten i januar 2021. Det blev afgjort ved en lodtrækning mellem pyramider.


Den danske IHF-formand, og formand for Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, stod for lodtrækningen, da de otte grupper til VM 2021 i håndbold i Egypten skulle findes. Det skete lørdag mellem pyramiderne ved den egyptiske hovedstad.

Lodtrækningen betyder, at Polen er kommet i gruppe B med Brasilien, Spanien og Tunesien.

Spanien spøger

Spanien bliver den værste modstander for Polen, vurderes det. Spaniolerne blev Europamestre i år og i 2018. Brasilien blev nummer ni ved seneste VM i Danmark og Tyskland.

Selv om Polen er kommet med på et wild-card, så kan Spanien ikke alene ødelægge de polske drømme, da tre af fire i den indledende gruppe går videre til mellemrunden.

Den danske håndboldformand, Per Bertelsen, stod for lodtrækningen i hans egenskab af formand for IHF – det internationale håndboldforbund.

Grupperne

  • Gruppe A: Kap Verde, Uruguay, Tyskland, Ungarn
  • Gruppe B: Polen, Brasilien, Spanien, Tunesien
  • Gruppe C: Angola, Japan, Kroatien, Qatar
  • Gruppe D: Congo, Bahrain, Danmark, Argentina
  • Gruppe E: Land fra Nordamerika, Frankrig, Norge, Østrig.
  • Gruppe F: Marokko, Island, Portugal, Algeriet
  • Gruppe G: Land fra Sydamerika, Tjekkiet, Sverige, Egypten.
  • Gruppe H: Rusland, Korea, Slovenien, Hviderusland
Den polske delegation ved VM-lodtrækningen i Cairo lørdag aften. Privatfoto.

Nyt format

Slutrunden i Egypten bliver den 27. udgave af VM i herrehåndbold. Turneringen spilles fra den 14. til den 31. januar i værtsbyerne; Cairo, Alexandria og Giza. Slutrunden indeholder for første gang 32 hold, der inddeles i otte grupper.

LÆS MERE OM VM 2021 I EGYPTEN

Mere nyt om Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.