Polen skal møde Tyskland på vej til EM 2016 i fodbold

Polens_Landshold_1

Det polske landshold vandt over Danmark med 3-2 i august. I EM kvalifikationen skal Polen blandt andet møde Tyskland. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


OPDATERET: Polen er kommet i en svær gruppe forud for fodbold EM 2016 i Frankrig. Den første venskabskamp bliver mod Skotland, som Polen også har trukket til kvalifikationen.


Polen er kommet i gruppe D til EM 2016 kvalifikationen i fodbold. Modstanderne bliver Tyskland, Irland, Skotland, Georgien og Gibraltar. Det stod klart efter søndagens lodtrækning i Nice i Frankrig, hvor Polen blev trukket ud som nummer tre af de i alt 53 deltagende lande.

Skotland første modstander

Skotland bliver Polens første modstander om bare halvanden uge. Før lodtrækningen havde de to lande aftalt en venskabskamp på nationalstadion i Warszawa, men nu skal de to mandskaber også mødes i kvalifikationen. Og til maj møder Polen også landholdet fra Tyskland, som bliver Polens sværeste modstandere i gruppen.

Polen møder Gibraltar på udebane i den første EM-kvalifikationskamp den 7. september og Tyskland på hjemmebane 11. oktober.

Blandede erfaringer

Polen har blandede erfaringer med de fem modstandere. Det polske landshold spillede to venskabskampe mod Irland sidste år, men gik fra opgøret uden et eneste mål i bagagen. Irland vandt den ene kamp 2-0, mens den anden kamp endte uafgjort.

Polen slog derimod Georgien 1-0, da landene senest mødtes i 2011. Gilbraltar er en helt ny modstander for det polske landshold.

Polen blev ikke kvalificere til VM 2014, men var som værtsnation for EM 2012 i fodbold, der blev spillet i Polen og Ukraine.

Vandt over Danmark

Polen vandt sin seneste kamp mod Danmark med 3-2 på EM stadion i Gdansk i august sidste år.