Polen spiller i Næstved til kvinde-VM i håndbold

  lodtrækning_kvinde_vm-02

  Lodtrækningen foregik i historiske omgivelser på Koldinghus. De to tidligere danske landsholdspillere Camilla Andersen og Tonje Kjærgaard (til højre) trak Polen op af bowlen og placerede holdet i gruppe B. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk


  KOLDING: Polen møder Cuba, Sverige, Holland, Kina og Angola i den indledende gruppe til kvindernes VM i håndbold. De seks hold skal spille i Næstved


  Polens kender nu sine modstandere i den indledende gruppe til kvindernes verdensmesterskab i håndbold.

  VM-turneringen bliver afviklet i Danmark til december, og ved lodtrækningen, der fandt sted onsdag, blev Polen placeret i Gruppe B, som spiller i Næstved.

  Glad træner

  Polen møder Cuba, Sverige, Holland, Kina og Angola. Det polske holds danske landstræner, Kim Rasmussen, er meget glad for lodtrækningen.

  – Vi er kommet i den klart svageste af de fire puljer, så vi kan ikke være andet end tilfredse, siger han til polennu.dk.

  Kim Rasmussen glæder sig især over, at Polen skal møde Cuba, som var placeret i det øverste lag sammen med Danmark, Norge og de regerende verdensmestre fra Brasilien.

  – Cuba er det dårligste hold i vores pulje, og det er faktisk uhørt, at de kom i de øverste lag. Sverige må favorit til at vinde puljen. Vi kan også få det svært mod Holland. Hold med små hurtigere spillere, har vi ofte problemer med. Kina og Angola er heller ikke dårlige hold, men alt i alt vil jeg sige, at 24. juni 2015 var en god dag for os, siger Kim Rasmussen.

  Målet er kvartfinale

  Bliver Polen blandt de fire bedste i gruppe B, venter en ottendelsfinale mod et af holdene fra Gruppe A, hvor blandt andet Danmark spiller.

  – Mange mener, at det er en sindssygt svær pulje med nogle rigtigt gode hold. Danmark, Montenegro, Ungarn og Serbien er gode hold, men vi er ikke chanceløse mod nogen af dem. Og vinder vi ottendelsfinalen, har vi nået vores mål om at komme i kvartfinalen og dermed kommer vi til at spille kvalifikation om en plads ved OL, siger Kim Rasmussen.

  Ny hal i Næstved

  Den polske landstræner er personligt glad for, at holdet skal spille sine indledende kampe i Næstved.

  – Det er 45 minutters kørsel fra, hvor jeg bor, så jeg kan komme hjem og se mine børn hver aften. Desuden er hallen i Næstved helt ny. Derfor er vi sikre på, at alt fungere, at der er varme og den slags.

  Kim Rasmussen håber, at polske fans vil fylde op i den nye hal i Næstved.

  – Det vil være dejligt, hvis nogle vil rejse op for at se os, eller at nogle af de herboende polakker kommer og støtter op, siger Kim Rasmussen til polennu.dk