Polen ubesejret mod Rusland i fodbold siden 1996

Tyton_vogter_Polens_mål_mod_Rusland

Przemyslaw Tyton, som her ses under træning, er på mål, når Polen i aften møder Rusland. Foto: PZPN


WARSZAWA: Polen er ubesejret mod Rusland siden 1996. Den statistik håber holdet at holde under aftenens kamp ved EM 2012 i fodbold.


De seneste 16 år har Polen ikke tabt en landskamp i fodbold mod Rusland.

Landstræner Franciszek Smuda håber, at det fortsat vil være sådan også efter kampen i aften.

– Det vigtigste er, at vi ikke taber. Jeg anser Rusland for at være favoritter til at vinde gruppen. De kommer med et hold med stor erfaring. Til gengæld har vi en ung trup, og det er tidligere set, at ungdommen kan give de erfarne problemer, siger Franciszek Smuda til uefa.com.

Russisk medvind

Rusland møder op til kampen med den medvind, som holdet fik med sejren på 4-1 over Tjekkiet i den første kamp. Til gengæld er et stort pres lettet fra polakkernes skuldre, mener Franciszek Smuda.

– Før turneringen begyndte, hvilede et stort psykologisk pres på spillernes skuldre. Det er væk nu, hvor turneringen er i gang, siger landstræneren.

Karantæne i en kamp

Polen spillede i sin første kamp 1-1 mod Grækenland i et højdramatisk opgør, hvor målmand Wojciech Szczesny begik straffe og blev vist ud. Forseelsen koster ham en spilledags karantæne.

Det betyder, at Przemyslaw Tyton vogter målet mod Rusland. Han blev skiftet ind mod Grækenland og reddede straffesparket.

Se fremad

Przemyslaw Tyton er af mange blevet udråbt som helt efter kampen mod Grækenland. Han tager selv afstand fra udtrykket, og fremhæver, at det var en indsats af hele holdet, der sikrede 1-1 og det ene point.

– Jeg synes ikke, vi skal se tilbage på kampen mod Grækenland, men i stedet frem mod den næste kamp mod Rusland, siger han til det polske fodboldforbunds hjemmeside.