Polen var kun en halvleg fra EM-semifinalen

  EURO_2014_polennu

  Polen kæmpede for chancen, men i sidste ende var favoritterne fra Kroatien for stærke. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  AARHUS: Polen tabte 28-31 til Kroatien, men førte ved pausen og var dermed kun en halvleg fra EMs semifinale.


  Polens drøm om en semifinale i dobbelt rød og hvidt mod Danmark gik ikke i opfyldelse. I den afgørende kamp om andenpladsen i mellemrunde-gruppen tabte Polen onsdag med 28-31 til de kroatiske favoritter.

  Polen skal nu møde Island i en kamp om femte- og sjettepladsen.

  De polske spillere gik på banen mod Kroatien og spillede deres chance. Holdet kom foran 3-1 og 5-2, blandt andet i kraft af flere gode redninger af Slawomir Szmal, der igen begyndte i det polske mål.

  Polen fik igen overtaget

  Ved stillingen 6-5 til Polen havde Szmal også foden på et kroatisk skud, men bolden trillede stille væk fra ham og ind i målet til udligning 6-6.

  Derefter fulgte en periode, hvor stillingen skiftede mellem uafgjort og føring til Kroatien, men med otte-ni minutter igen af første halvleg fik Polen igen overtaget.

  Fem minutter før tid var Polen foran 14-11, men kroaterne kom tilbage. Ved stillingen 15-13 fik Polen en ny mulighed for at trække fra, da Kroatien fik en spiller vist ud, men det blev i stedet kroaterne der reducerede yderligere til 15-14, som var stillingen ved pausen.

  Lucak kørt ud på båre

  Kroaterne begyndte anden halvleg med stor energi, og i løbet af mindre end to minutter var Polen bagud med 15-17.

  En mere offensiv kroatisk opstilling i forsvaret generede polakkerne, som havde svært ved at få gang i målscoringen.

  Efter ti minutter stødte Lucak sammen med en kroatisk spiller, og blev liggendegulvet i flere minutter, inden han blev kørt ud på en båre.

  Polen var konstant bagud med tre-fire mål, og intet tydede på, at holdet for alvor kunne få kontakt med Kroatien igen.

  Hektisk og nervøst

  Begge hold spillede i perioder meget hektisk, nervøst og ind i mellem hårdt, men det var Kroatien, der hele tiden formåede at holde sig nogle skridt foran.

  Polen nåede dog op på 22-24, da der manglede otte minutter af kampen, men tættere kom de ikke på.

  Kroatien sluttede bedst, og kampen endte 28-31.